Ortopediset jalkineet

Ortopediset jalkineet ovat useimmiten lääkärin määräämä hoitomuoto. Jalkineet valmistetaan silloin kun ns. valmisjalkineista eikä mittajalkineista saada sopivaa ja toimivaa jalkinetta. Ortopedisiin jalkineisiin tehdään asiakkaalle omat lestit ja mallit.  Lestit ovat muokattavissa erilaisiin jalkinetarpeisiin sandaaleista  talvisaappaisiin.

Ortopedisten jalkineiden tärkein elementti on lesti, joka tehdään puusta, muovista tai kipsistä, riippuen ongelman laajuudesta. Lestiä varten otetaan tarkat mitat (tai kipsimalli) jaloista ja tarkastellaan kaikki kohdat joilla on vaikutusta jalkineen käytön kannalta. Lestivalmistuksen jälkeen tehdään mallit, jotka sunnitellaan yhdessä käyttäjän kanssa mitanoton yhteydessä. Mallin suunnittelussa tulee aina huomioida jalkineiden helppo puettavuus, tarkoituksenmukainen tuenta ja pohjien oikeanlainen muoto. Mittausten yhteydessä valitaan myös nahan väri, vuoritus, kiinnitys ja pohjan muoto.

Yleisimpiä syitä ortopedisiin jalkineisiin:

* reuma ja diabetes

* raajojen pituuserot

* epämuodostumat

* pahat virheasennot

* kampurajalat

 * osajalkateräamputoinnit

* pieni- ja suurijalkaisuus

Materiaalit valitaan ykkösluokan tarvikkeista. Nahkojen värejä on tällä hetkellä käytössä n. 70 erilaista. Vuorimateriaaleina valinnan mukaan joko nahka, fleece, kangas, teddy tai turkis. Pohjissa käytämme eva- ja solkumeja ja kulutuspintakumit valitaan käytön mukaan talvi ja kesäkuvoista.

KAIKKI JALKINEEMME VALMISTETAAN KÄSITYÖNÄ JA KOKO VALMISTUSPROSESSI TEHDÄÄN KOTIMAASSA!

 

Erikoisjalkinesuunnittelu | Ylläpito | Kotisivuton.fi